2012. szeptember 27., csütörtök

Hakuhodo ecsetek



Sziasztok!


      Végre megérkeztek a drágaságaim!


Jaj, nem is tudom hol kezdjem, már tavaly novemberben szerettem volna vásárolni a Hakuhodo ecsetekből de valahogy nem volt életmentően fontos így egy időre meg is feledkeztem róluk.
Nyáron jutott eszembe, hogy  sok arcpirosítóm, bronzosítóm van és nem ártana 1-2 ecsetet vásárolni.
Mivel az ecsetek hosszútávon használható sminkeszközök, egy jó ecset akár 10 évet is kibír, a legjobbat szerettem volna, így jutottam el újra a Hakuhodo márkához.
           A Hakuhodo  japán vállalat amely ecsetek gyártásával foglalkozik, nem csak sminkecseteket készítenek hanem a hagyományos japán festéshez is kínálnak ecseteket.
A Hakuhodo név jelentése, Fehér Főnix Vállalat.
           Elsőnek legalább 7-8 ecsetet dobtam a virtuális kosaramba, nem ennyit szerettem volna vásárolni de el kellet kezdenem az óriási választékot szűkíteni.
A webshopban nagyon könnyű vásárolni, lehetőség van sorozatok,  rendeltetés szerint vagy szőrme fajtánként  nézelődni a termékek között.
A kecskeszőrből készült ecseteket a zsíros, tág pórussal rendelkezőknek ajánlják, ez biztosítja a legegyenletesebb fedést,  a kék mókusszőrből készült ecseteket a száraz, érzékeny bőrűeknek de rengeteg típus és kevert szálakból készült ecsetet gyártanak.


A választásom 2 pirosítóecsetre és egy highlighter ecsetre esett.  A Hakuhodo 210-es ecset kecskeszőrből készült,  kedvezőárú, tömör, rugalmas ecset, a MAC 109-es ecsethez hasonlítják, de ez olcsóbb!
A Hakuhodo  J 110-es  vadiúj, augusztusban megjelent sorozat tagja ami 85 darabból áll. Ez egy iszonyatosan puha, rugalmas ecset. a fehér színű ecseteket jobban szeretem, kényesek és első használat után már soha nem lesznek fehérek de így ránézésre is látom mikor kell tisztítani. (az alábbi képeken látszani is fog:( )
A Hakuhodo  S 113-as a márka exkluzív S sorozatából való highligter ecset, a jellegzetes Vermillion piros fogantyúval, aranyozott foglalattal a megtestesült luxus, ebből a szériából muszáj volt vennem egy darabot, elsősorban  a rendeltetése miatt választottam  de itt már húzósak az árak a pirosító ecseteknél.
Összehasonlításként a többi arcecseteim, méretük

J 110 pihe-puha

1. munkanap :)
Első használat, próbálgatások után csak azt tudom mondani egyértelműen, valójában a legjobbak, nem alaptalan a sok áradozás, ájuldozás ami a márka termékeit övezi. Szemmel láthatóan sokkal természetesebben, éles kontúrok nélkül, könnyedén oszlattam el a pirosítót a 210-es ecsettel, meg is dicsértem magam, az nem számít hogy én vagy az ecset remekelt, a végeredmény döntő!

Nálam csak az áraknak van  visszatartóereje,  más negatívumot 48 óra alatt nem találtam.
Valamint, hogy nem lehet üzletben megnézni/tapizni.
A 3 ecset árából bizonyára egy kis gidát is lehetne venni, de nagyban felülmúlja az itthon parfümériákban kapható, kipróbált ecseteket és van ami még olcsóbb is (pl. 210-es kb 8100 Ft, a Mac 109-es 10-12 ezer? Ft ) És mint már írtam ezek hosszú évekig használhatóak.

A végszó: prémium minőség és még, még, még Hakuhodo ecseteket!
Lesz  róluk bejegyzés külön is, csak most időhiányban szenvedek, nagyon, nem is kicsit.

féltékenyek a régi ecsetek...van is rá okuk

13 megjegyzés:

  1. Használd őket egészséggel, biztos nagyon jók lehetnek! :)

    VálaszTörlés
  2. Mióta szeretnék már pár ecsetet tőlük. *.* Nem elég, hogy fantasztikusak, de még japán is, számomra a rózsaszín édes álom. :D Használd egészséggel. ^^

    VálaszTörlés
  3. Dejó ránézni a J 110-re azon képen, annyira pihe-puha... már érzem is képzeletben! :D

    VálaszTörlés
  4. Na, utánanézek én is, eddig nem hallottam róluk, de most felkeltetted az érdeklődésemet. :-)

    VálaszTörlés
  5. Pihe-puha kép enyhén meggyőző :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek, ilyenekkel tényleg öröm lehet sminkelni :)

    VálaszTörlés
  7. Olyan kis aranyosak. :) Egészséggel használd!

    VálaszTörlés
  8. A J110 pihe-puhe c. kép annyira cuki! :D

    VálaszTörlés
  9. Nem is hallottam még erről a márkáról eddig :)

    VálaszTörlés
  10. Valóban nagyon kis profi márka, de mivel sokszor csak a "kezemmel látok", imádom megtapogatni az ecseteket, ugyanis ebből tudom megítélni, hogy mennyi anyagot vesz fel, mennyi anyagot ad le, mennyire lesz hosszú életű az ecset, és milyen termékekhez a legideálisabb...ezt a "képességemet" csak akkor nélkülözöm/ném, ha fillérekért dobnák utánam, de sajnos valóban szó sincs erről:-(..

    Igaz egy jó ecset évekig szuper marad ( használattól függően), de én azért 3-4 évet adok nekik max ( tisztítási szempontok miatt, illetve a szőr is elkezd törni mint a vágott haj, mert nem zsírozza nap mint nap, a saját bőréből természetesen puhító faggyú).

    De ha csak három év, akkor is megéri jó ecsetet választani, hisz a végeredményen is látható az igényes eszköz használat.

    Ezekben most jó sokáig tuti örömödet leled!

    Amúgy sztem a Mac ecsetek túlárazottak, érdemes bekukkantani a Városmajor utcai ecset szaküzletbe, vagy az Ó utcai sminkboltba is.

    Bocs ha hosszú lett, de nem akartam letudni egy "like" -al :-D

    VálaszTörlés
  11. Én sem hallottam még erről a márkáról, de majd utána nézek. Igaz, nem tervezek mostanában ecsetvásárlást, jelenleg a Coastal Scents készletével meg vagyok elégedve. Az a fehér puhaság azért még elférne nálam ;) Legyen sok örömöd az ecsetkéidben!

    VálaszTörlés
  12. Nagyon tetszik, máris csekkolom a webshopot :P

    VálaszTörlés
  13. nekem is már régóta fáj a fogam pár ilyen ecsetre, MAC-et elvből nem veszek a felesleges hype, meg a túlárazottság miatt (jó részüket Kínában gyártják úgyis), a bobbi ecseteimet szeretem ,de nem olyan extra egyik sem. A Kryolan shopban vettem pár számomra ismeretlen, de jó ecsetet, illetve a Bősz ecset sem rossz, de csatlakozom az előttem szólóhoz, ezek azért nem örök életű dolgok. Nekem ez már a felesleges luxus kategória, meg lehet tanulni azokat a mozdulatokat,amivel jól tudod felvinni az anyagot a fejedre, és ha nem vagy profi, akkor ez inkább a lelkedet balzsamozza, mintsem kiemel a kismillió sminkes sorából. de lehet,hogy tévedek :)

    VálaszTörlés